2020.11.02 09:56

11월 5일(목) 대학원 세미나 / 이강문 교수(강원대학교 화학과)

초청강사 이강문 교수
소속 강원대학교 화학과
일시 2020년 11월 5일(목) 오후 5:00

Strategic Analysis for Photophysical Properties of Organometallic Luminophores

The development for novel organic/organometallic luminophores has led to considerable research into efficient functional materials for prominent optoelectronic applications. Among them, o-carborane (closo-1,2-C2B10H12) containing organic fluorophores and iridium(III)-cyclometalate phosphores have been widely researched as unprecedented optoelectronic materials for a variety of photonic applications. Such the organometallic complexes exhibit unique luminescent behaviours based on structural geometry and electronic environment of the π-conjugated aromatic ligands appended to the o-carborane and Ir(III). In line with exploring the relationship between their intramolecular photophysical characteristics and the structural or electronic features, various o-carboranyl fluorophores and Ir(III)-cyclometalate phosphores were strategically designed, prepared and their photophysical properties were analysed in detail.

20201105_대학원세미나_이강문 교수.pdf