2017.11.13 13:36

11월16일(목) 대학원세미나 Prof.Hyungjun Kim (Department of Chemistry, and Graduate school of Energy, Environment, Water, and Sustainability (EEWS), KAIST, Daejeon, Korea)

초청강사 Prof. Hyungjun Kim
소속 Department of Chemistry, and Graduate school of Energy, Environment, Water, and Sustainability (EEWS), KAIST, Daejeon, Korea
일시 2017년 11월 16일(목) 오후5시
장소 이학관 331

“Multiscale Simulation of the Complex Materials Interface”

Chemistry at the interface of dissimilar materials and phases of matters is often very exotic compared to the bulk phase chemistry. In particular, solid-liquid interfaces have their own importance due to their ubiquity in a variety of applications, such as heterogeneous catalysts and electrochemical systems for sustainable energy conversion and storage. However, because of their high degree of complexity and difficulty in experimental characterizations, the atomic level of details at the solid-liquid interfaces is barely understood to date, which impedes the further development and optimization of the chemistry at the interface. In such case, theory can be the best option; however, there is no proper simulation method that can describe both phases at the full atomic level in a computationally efficient manner. We thus develop a first-principles based multiscale simulation method to understand, predict, and design the chemistry at the complex materials interface. In this talk, I will discuss our recently developed multiscale simulation method, namely a density functional theory in classical explicit solvents (DFT-CES), and demonstrate how theory and computational simulations can aid understanding the exotic chemistry at the solid-liquid interface, which can suggest a theoretical guideline for developing better materials.

20171116_세미나_Prof. Hyungjun Kim.pdf