2018.03.12 09:28

3월15일(목) 대학원 세미나 Prof. Junsang Doh (I-Bio / Department of Mechanical Engineering, Pohang University of Science and Technology)

초청강사 Prof. Junsang Doh
소속 I-Bio / Department of Mechanical Engineering, Pohang University of Science and Technology
일시 2018년 3월 15일 (목) 오후 5시
장소 아산이학관 331

Lymphocyte function analysis using fluorescence live-cell imaging and microfabrication

Lymphocytes are subsets of white blood cells protecting us from pathogens and cancers. Lymphocytes perform immune functions by complex and dynamic cell-cell interactions, thus their functions should be understood under right spatio-temporal context. However, studying such complexity and dynamics has been challenging with conventional biological tools. To overcome limitations of conventional approaches, our lab utilize microfabrication, which permits us to recapitulate microenvironments governing molecular/cellular dynamics of lymphocytes. In addition, microfabrication can be used to engineer cellular environments optimal for live-cell fluorescence imaging and single cell-based function analysis. In this presentation, I am going to present how microfabrication and fluorescence live-cell imaging techniques can be combined to investigate lymphocyte functions, in particular tumor cytolysis, which is an essential function for cancer immunotherapy.

20180315_세미나_Prof. Junsang Doh.hwp