2018.05.18 10:00

5월 24일(목) 대학원 세미나 김진수 교수(서울대학교 화학과)

초청강사 김진수 교수
소속 서울대학교 화학과
일시 2018년 5월 24일(목) 오후 5시

CRISPR Genome Editing

Genome editing with CRISPR systems that allows targeted mutagenesis in cells and organisms is broadly useful in biology, biotechnology, and medicine. Despite broad interest in CRISPR RNA-guided genome editing, Cas9, Cpf1, and Cas9-fused deaminases (a.k.a., Base Editors) are limited by off-target mutations. We developed nuclease-digested whole genome sequencing (Digenome-seq) to profile genome-wide specificities of Cas9 and Cpf1 nucleases and Cas9-fused deaminases in an unbiased manner. Digenome-seq captured in vitro cleavage sites at single nucleotide resolution and identified off-target sites at which indels or base conversions were induced with frequencies below 0.1%. We also showed that these off-target effects could be avoided by using preassembled ribonucleoproteins (RNPs) and modified guide RNAs. Digenome-seq is a robust, sensitive, unbiased, and cost-effective (< USD 1,500) method for profiling genome-wide off-target effects of programmable nucleases and deaminases.

20180524_세미나_김진수 교수.pdf