2018.05.25 08:55

5월 31일(목) 대학원 세미나 Prof. Han Zhang(Shenzhen University)

초청강사 Prof. Han Zhang
소속 Shenzhen University
일시 2018년 5월 31일(목) 오후 5시
Two-dimensional materials photoelectronics and biophotonics

After Novoselov and Geim discovered graphene in 2004, two-dimensional (2D) nanomaterials have been noted to play essential roles in various fields of science and technology due to their unique physical and chemical properties. In contrast to traditional bulky materials, 2D nanomaterials provide large specific surface areas for cargo loading and functional modifications, and their single-atomic layers exhibit excellent photophysical and photochemical properties. We focus on the fundamental and application research of 2D materials-based optical communications, photoelectronics and biophotonics. To this end, we designed and explored a series of novel 2D materials (phosphorene, antimonene, MXenes, InSe etc.) for communications, photoelectronics and cancer therapy.