2020.11.17 10:31

11월 19일(목) 대학원 세미나 / 양지웅 교수(대구경북과학기술원 에너지공학전공)

초청강사 양지웅 교수
소속 대구경북과학기술원 에너지공학전공
일시 2020년 11월 19일(목) 오후 5:00

Studying Formation of Colloidal Nanocrystals

Colloidal quantum dots exhibit unique size- and shape-dependent properties, which cannot be achieved by their bulk counterparts. Consequently, fundamental understanding on their formation processes is essential. In this talk, I will present my research on the formation mechanism and applications of colloidal nanocrystals. I will discuss how atoms evolve into quantum dots, including extremely small-sized nanoclusters and recent uses of liquid phase transmission electron microscopy for studying nanocrystal formation. In addition, I will briefly introduce applications of colloidal quantum dots for the next-generation optoelectronic devices (e.g. solar cells and light-emitting diodes).

20201119_대학원세미나_양지웅 교수.pdf